Iosub, Asociatii si Fiii

Au dreptate – just another WordPress.com weblog

Andreea Esca in pericol

Posted by Cristofor Iosub pe 3, aprilie, 07

Tocmai ce am aflat (multumiri Digital Taskforce Ogilvy) ca doi studenti si un profesor de la Northwestern University au lansat un proiect numit newsatseven.com care este un show de stiri prezentat nu de o persoana ci de un avatar numit Alyx.

Practic, locul producatorului si al prezentatorului sunt luate de un computer care combina informatii de pe diferite canale de informatie online (transformand text in speech) si le asociaza fisiere foto si video. Proiectul este la inceput si de aceeacontinutul este inca sarac, dar producatorii promit ca in viitor vor putea adresa cerinte specifice ale vizitatorilor pentru diverse arii de interes.

Dincolo de un breakthrough tehnic, daca vezi o emisiune de stiri pe newatseven.com te gandesti serios sa-ti anulezi contractul cu compania de cablu – pentru ca iti descopera cat de inutila este activitatea de privit stirile.

Problema este ca showul arata la fel de stupid ca stirile de la ora 19. Te uiti si nu afli nimic. Bietul computer nu face stiri ci le pune cap la cap – cam la fel ca televiziunile noastre mari. Asta confirma ca uitatul la stiri e mai curand un exercitiu irational decat unul informativ. Faptul ca sunt prezentate de un om le da iluzia utilitatii si noua ne da iluzia participarii la un fel de viata publica. Din punct de vedere continut, un personaj generat de computer face cam aceeasi treaba, doar mult mai ieftin.

Vorba baladei populare, Andreea Esca nu e moarta – Andreea Esca se transforma.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: