Iosub, Asociatii si Fiii

Au dreptate – just another WordPress.com weblog

Tot cu politica – ce am mai aflat azi 21 aprilie

Posted by Cristofor Iosub pe 21, aprilie, 07

Cum businessul, marketingul, advertisingul sunt (scuzati expresia) mici copii pe langa ce ni se intampla zilele acestea, continui pe tema arzatoare a suspendarii.

Ce am aflat azi:

1. Una din cele mai tacute persoane pe tema suspendarii este Tariceanu. Probabil are o jena sa se admita pe fata parte din complot, simtind ca toata tarasenia se poate intoarce impotriva lui big time. Pe genul „tace si face”, ieri planuia cu noului Ministru al Muncii sa introduca o reducere a CAS-ului. Masura populista sau nu, deja nu mai conteaza.

2. Basescu a convocat un meeting in Piata Constitutiei, la care – citez de pe Realitatea.net – „vor participa 10,000 de persoane”. Maica, ce precizie, sa stii asta cu o zi in avans!

3 . Si cea mai savuroasa (citez tot de pe Realitatea.net)
„Primăria Municipiului Bucureşti a aprobat vineri organizarea unui miting în Piaţa Constituţiei pentru ziua de mâine între orele 17.00 şi 22.00.
Fundaţia pentru Înfrumuseţarea Capitalei şi Asociaţia pentru Siguranţa Cetăţenilor au solicitat organizarea acestui miting, în scopul susţinerii lui Traian Băsescu. Sunt aşteptate mâine aproximativ 10.000 de persoane în Piaţa Constituţiei, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei”.

M-au impresionat asociatiile care organizeaza si care au cerut autorizatia – e reconfortant sa stii ca se combina scopurile nobile ale infrumusetarii orasului respectiv sigurantei cetateanului. E interesant cum functioneaza – Basescu sau PD-ul (nu stiu de ce) se fereste sa fie organizator, si atunci apeleaza la un prieten: du-te tu si zi ca vrei sa faci meeeting, sa para asa, spontan. Haideti, domnu’ Basescu, ca noi veneam oricum, nu era cazul sa va ascundeti… Bine ca n-au apelat la fundatia Patru Labute pentru organizare. N-am gasit nimic pe net (la o cautare rapida e drept) despre Fundatia pt Infrumusetarea Orasului, in schimb despre Asociatia pentru Siguranta Cetateanului am aflat ca de curand milita pentru eliminarea restrictiei de interdictie de vanzare pe 10 ani a imobilelor achizitionate cu legea 112, pe motiv ca sunt vechi si au risc seismic. Nu sunt sigur daca e aceeasi persoana, dar presedintele asociatiei, Stefan Farcas, aparea intr-un alt articol ca ex-consilier al Primarului Viorel Lis (daca va mai amintiti de dansul…). Ne gandeam si noi ca e la mijloc vreun un amic vechi, zic doar ca nu era nevoie de el.

Cam atat, nu vreau sa ma transform in reporter de investigatie. Bucurati-va de weekend!

5 răspunsuri to “Tot cu politica – ce am mai aflat azi 21 aprilie”

  1. masura cu contributiile sociale e populista, dar mitingurile astea nu sunt campanie. nici gand!

    trist…

  2. Adrian said

    Cateva completari, ca blogul meu e in transhumanta:

    -ambele ONG-uri au fost conduse de Stefan Farcas, una pana iar cealalta din 2002,(declaratia actualului presedinte)
    -Farcas in 2002, consilier la primarie find, a trecut la PD venind de la PNG. (exista listele de la primarie)
    -Lis, dupa ce initial a confirmat ca Farcas a condus Fundatia, s-a razgandit.

    Acum se leaga, nu?

    PS: La pct3 vezi ca la pct2 nu Realitatea a dat cifra „exacta” de 10.000.

    PPS Am si eu un ciclu de articole pe tema „De ce am boala pe politicieni”

  3. Cristofor Iosub said

    Merci Adrian pentru informatii si de corectia din PS. Intr-adevar cifra de 10,000 nu este estimarea Realitatea ci vine din comunicatul primariei, care se bazeaza probabil pe asteptarile organizatorilor. Ironic dar pragmatic, exista „target-uri” de audienta si in BTLul politic.

  4. stefan said

    ONG-ul care a organizat mitingul este ASOCIATIA pentru SIGURANTA CETATENILOR si ASOCIATIA pentru SIGURANTA CETATEANULUI – prima are sediul in Brancoveanu sector 4 si este condusa de Farcas si cea de a doua este in sectorul 1 si nu a avut nici o treaba cu politica.

  5. stefan said

    scuze sa nu se inteleaga gresit – ASOCIATIA PENTRU SIGURANTA CETATEANULUI nu a avut nici o treaba cu mitingul lui BASE

Lasă un comentariu