Iosub, Asociatii si Fiii

Au dreptate – just another WordPress.com weblog

Luceafarul de Mihai Eminescu

Posted by Cristofor Iosub pe 5, Mai, 07

eminesculs.jpgDesi nu pare, acest titlu are un scop experimental. Nu va mirati, pot sa explic.

Ca orice blogger (semi)organizat, imi verific zilnic statisticile blogului. Pentru cei care nu au experienta unui blog, trebuie sa stiti ca wordpress furnizeaza autorului urmatoarele masuratori: numar zilnic de view-uri, numar zilnic de oameni care iti citess blogul prin RSS, lista de top referrers (site-uri de pe care vizitatorii au ajuns pe blogul tau), top-ul zilnic al celor mai citite articole, si, (aici voiam sa ajung) termenii de search care au avut ca rezultat la afisarea blogului.

Deloc surprinzator, cel mai citit articol de pe blogul meu pana in prezent a fost cele referitor la Joost. In ceea ce priveste cuvintele folosite in search, iarasi nici o mirare (avand in vedere intersul pentru entertainment): de departe cei mai folositi termeni care au dus catre acest blog sunt „televiziune gratis pe net” si altii asemenea.

Mai putin asteptat a fost sa vad ca urmatorul termen de search in clasamentul celor care mi-au adus vizitatori este „Dascalita de Octavian Goga”. Nu pot decat sa cred ca este vorba de elevi care cauta referate pe net, cum Goga nu pare foarte popular intre userii de internet in general 🙂 Imi imaginez insa dezamagirea elevului care saracul cauta o analiza literara si da peste articolul meu de parinte suparat. Imi cer scuze pe aceasta cale pentru inconvenientul cauzat acestor elevi si pentru dezamagirea celor care au mai ajuns pe site-ul meu cautand „you tube o viata mea”, „ce mai zi trista” si „vorbeste cu oamenii de misto” (am citat din statistica wordpress pentru blogul meu).

Daca Dascalita lui Goga m-a facut atat de popular, ma gandesc ca the ultimate reference ar trebui sa fie „Luceafarul de Mihai Eminescu” – sunt chiar curios de viewership-ul pe care il va genera. Si ca sa dau ceva inapoi elevilor care cauta referate, sugerez urmatoarea fraza de incheiere a oricarui comentariu literar la Luceafarul: „Mihai Eminescu ramane poetul nepereche, luceafar incontestabil al literaturii romane”. Mergeti la sigur.

Anunțuri

3 răspunsuri to “Luceafarul de Mihai Eminescu”

  1. […] Iosub ne prezintă un experiment interesant pe Iosub & Gaşca. Mai precis, o analiză a celor mai vizualizate posturi şi a surselor din care provin vizitele […]

  2. Cotiso said

    Hehe. Diferenta e ca pentru Dascalita sunt 3 rezultate iar pentru Luceafarul sunt 398 de rezultate. Sansele sa ajungi pe prima pagina sunt mai mici. Si asta in cazul in care foloseste ghilimelele. Daca nu le foloseste, atunci sunt 97,500 rezultate pe Google pentru partea cu Luceafarul si 168 pentru Dascalita.

  3. Cristofor Iosub said

    Corect. Dar nu m-am putut abtine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: