Iosub, Asociatii si Fiii

Au dreptate – just another WordPress.com weblog

Google interzice reclamele la referate scolare

Posted by Cristofor Iosub pe 25, mai, 07

Acum cateva saptamani va povesteam ca blogul subsemnatului este accesat de o multime de elevi care cauta pe Google referate despre poezia Dascalita de Octavian Goga, si ca in statisticile blogului, datorita (sau mai bine zis din cauza) prezentei pe blog a unui articol cu numele „Dascalita”, unul dintre termenii de search cei mai frecventi prin care diversi oameni ma viziteaza este tocmai acest titlu, sau Octavian Goga etc.

Incepusem si un experiment, de care trebuie sa va raportez ca functioneaza mai bine decat vroiam eu: am scris un post cu numele Luceafarul de Mihai Eminescu, in ideea ca probabil este cel mai cautat referat. De atunci, Luceafarul este un search engine term foarte frecvent in statisticile acestui blog. Ma gandesc sa-l sterg, pentru ca imi da un trafic inutil, ba mai si frustrez oamenii care saracii cauta altceva.

Zilele bune ale businessului cu referate par sa apuna insa, dupa ce Google a anuntat o schimbare de politica pentru Adwords: printre categoriile de continut pentru care reclamele Adwords sunt interzise (alcool, sex, arme, acte false) intra de acum si site-urile care furnizeaza referate. Initiativa salutata de comunitatea educatiei din toata lumea, pentru motive evidente. De comunitatea academica romaneasca nu stiu inca sa fi avut vreo reactie.

Reclame

Un răspuns to “Google interzice reclamele la referate scolare”

  1. de ce? said

    ce palma dupa cap le-au dat :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: