Iosub, Asociatii si Fiii

Au dreptate – just another WordPress.com weblog

Visual DNA – care este semnatura ta vizuala?

Posted by Cristofor Iosub pe 28, mai, 07

O imagine face cat o mie de cuvinte. Stim cu totii asta, dar acum a venit vremea sa facem ceva cu aceasta stiinta. Imagini.net este un serviciu online care utilizeaza asocieri vizuale ca sa iti spuna (si ca se te ajute sa spui altora) cine esti – sau cine este cel de langa tine. Afland asta, ai cateva posibilitati: sa cauti cadouri pentru tine sau pentru celalalt (de aici a venit de fapt ideea site-ului), sa-ti faci un widget (care povesteste in imagini despre tine) pe care sa-l afisezi pe site-ul tau, sa cunosti oameni care au profile similare etc.

Aplicatiile ideii pot fi insa mult mai largi, dupa cum gandea autorul unui articol recent din Ad Age. Cercetarile exploratorii de marketing au nevoie de un astefel de instrument. In interviuri sau focus grupuri, oamenii se exprima mai usor (si mai relevant) prin imagini decat prin cuvinte. E mai usor si mai practic sa afli lucruri reale despre oameni daca le ceri sa se exprime visual decat verbal. Totul este sa pregatesti suficiente imagini utile scopului, si sa ai alaturi oameni cu intuitie si experienta care sa intepreteze rezultalele – si probabil esti pe drumul de a obtine un research mai util decat inainte.

Dincolo de teorie, intrati si faceti-va analiza propriului ADN visual, si observati cum si daca auto-portretul scris care va rezulta se potriveste cu alegerea vizualelor – si cu voi insiva 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: