Iosub, Asociatii si Fiii

Au dreptate – just another WordPress.com weblog

Scoateti o foaie de hartie – si desenati Internetul

Posted by Cristofor Iosub pe 30, iulie, 07

ia_webtrends_2007_2_sm.gif

Poate stiti deja ca sa faci o harta nu e lucru usor, si cu cat obiectul de mapat este mai departe de geografie, cu atat mai complicat. Apropos, daca credeati ca o reprezentare vizuala pe care o luam ca basic (harta metroului) este chestie simpla, think again.

Harta metroului din Londra este de exemplu un studiu de caz de design. Facuta de Harry Beck in 1933, designer ramas in istorie pentru asta, este de o extrema „uzabilitate”, dar (surpriza) nu reflecta deloc geografia Londrei – si asta a fost geniul solutiei (cititi aici mai multe). Acum, ganditi-va cam ce ati fi facut daca cineva va cerea „deseneaza-mi te rog pe hartia asta internetul, sa inteleg cine si ce face acolo, si ce merita sa vad”.

Information Arhitects Japan este o firma al carei nume spune foarte clar ce face (ar fi fost anapoda sa fie altfel, nu-i asa?). iA Japan dezvolta interfete de utilizare, in sensul larg al termenului – pentru proprietati online si nu numai. O companie extrem de inteligenta din industria ideilor, iA stie ca cheia businessului de consultanta este sa oferi valoare informativa gratuit. Iar credo-ul lor este Brand = Interface. Adica brandul este ce si cum faci (pozitiv, util si as adauga eu – unic) ca sa interactionezi cu obiectul.

De data asta, IA ne ofera o harta a internetului – Web Trends Map. Aceasta harta acum sta pe desktop-ul meu, si este cel mai util lucru pe care l-am vazut de multa vreme incoace in partea online a lumii. Puteti sa o descarcati la diferite dimensiuni si formate (exista si varianta clickable), sau sa va comandati un poster mare la $25. Cred ca stiu ce veti alege.

Site-ul (si blogul) Information Architects este un loc in care merita sa stai cu mintea cateva ore. Va garantez cateva revelatii, indiferent cum va numiti si oricata experienta aveti.

Reclame

Un răspuns to “Scoateti o foaie de hartie – si desenati Internetul”

  1. anamaria said

    este naspa!!!!!!!!!!!!!!!
    cite=””> atat am avut de spus!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: